Expositie tekeningen van boerderijen

geplaatst in: Exposities, Nieuws | 0

2022, 30 april - 15 augustus

Vanaf 30 april is er in Informatie-centrum Den Nul een expositie van 21 boerderijtekeningen, getekend door marijke Dijkstra. 
Van een paar boerderijen ontbreekt informatie over de locatie. Een ieder die hier de meeste informatie over heeft dingt mee naar een prijs, t.w. de aquarel van de Dorpsstraat in Diepenveen.

Marijke Dijkstra (Diepenveen) is als beeldend kunstenaar lid van het Platform Deventer Kunstenaars, een groep van professionele kunstenaars in Deventer en omstreken. Ze is als autodidact begonnen en heeft een opleiding gehad aan de Europese kunstacademie in Trier.

Al jarenlang maakt ze kleurig werk, zowel in olieverf als aquarel. Wat nu in het Informatiecentrum IJssel Den Nul hangt zijn zwart-wit-tekeningen die ze maakte op haar vele fietstochten in de IJsselstreek.

Als dochter van een architect kreeg ze al vroeg de liefde voor ‘eerlijke architectuur’ met de paplepel ingegoten. In deze omgeving staan zoveel juweeltjes van boerderijen die er volgens haar gewoon om vragen om getekend te worden.

“Bij het tekenen ben ik vaak zo geconcentreerd op vormen, verhoudingen en lichtval, dat ik soms bijna vergeet waar ik op dat moment ben. Zo is het gekomen dat ik van een paar boerderijen niet meer weet waar ik die gezien en getekend heb.”

Marijke heeft een prijs beschikbaar gesteld voor degene die de meeste aanvullende informatie geeft op de looplijst. Deze lijst is vanaf 30 april te verkrijgen in het Informatiecentrum en kan daar ook worden ingeleverd.

De expositie is te zien op de begane grond, op de golvende wand.