Groepsexpositie Platform Deventer Kunstenaars

geplaatst in: Exposities, Nieuws | 0

2022, 22 april t/m 28 juni

Het Platform Deventer Kunstenaars organiseert elke twee jaar een expositie in de Deventer Bergkerk. Dit jaar is het thema ‘Refugium’. Marijke doet hier ook weer aan mee.

De expositie is van zaterdag 23 april 2022 tot en met zondag 26 juni 2022 te zien. De Bergkerk is dagelijks, met uitzondering van de maandag, geopend van 11.00 – 17.00 uur. Elke dag is een van de deelnemende kunstenaars aanwezig om een toelichting te geven op de tentoongestelde werken. Bij de balie ligt een expositieboekje waarin elke kunstenaar een toelichting geeft op het werk. Dit boekje, een collectors item, is te koop voor € 5,-.

23 leden van het Platform Deventer Kunstenaars, en van hen 16 samen met een collega- kunstenaar, hebben werk gemaakt met als thema ‘Refugium’. In deze tentoonstelling geven kunstenaars uiting aan de waarde die het begrip ‘Refugium’ persoonlijk voor hen heeft. Zo kan de kunst een ‘refugium’ zijn, een plek waar vrijheid is, een plek die ruimte biedt aan verbeelding, die reflectie en commentaar geeft. Een ruimte waar passie en rebellie, catharsis en bezinning kunnen plaatsvinden. Het Platform zet met deze expositie een veelzijdig pleidooi voor de vrijheid neer, actueler dan ooit.
Twee jaar geleden is dit thema voor deze expositie bedacht en wij hebben niet kunnen vermoeden hoe actueel het nu zou kunnen zijn. Hoe miljoenen mensen nu letterlijk een veilig heenkomen zoeken.

Onderstaand een kort introductiefilmpje van Marijke: