Rouwbeleving als kunstuiting

geplaatst in: Lezingen, Nieuws | 0

Een avond over rouw

19 maart 2024

De Stadshartkerken in Deventer organiseren een avond over rouw. De avond vindt plaats in het Penninckshuis, op 19 maart, vanaf 19.30 uur. Kunstenares Marijke Dijkstra presenteert hoe rouwbeleving vorm en kleur krijgt in haar schilderijen. Na afloop is er gelegenheid om met Marijke Dijkstra na te praten.

Presentatie

Marijke Dijkstra laat aan de hand van een PowerPoint-presentatie zien hoe rouwbeleving vorm en kleur krijgt in haar schilderijen. Ze vertelt daarbij over het ontstaan van de werken en over de emotionele waarde die het werk voor haar heeft. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om met Marijke Dijkstra na te praten.

  • Aanvang: 19.30 uur.
  • Locatie: Het Penninckshuis, ingang via Spijkerboorsteeg
    (naast Spijkerboorsteeg 18).
  • Entree: vrije gift na afloop

“De kleur van rouw is niet zwart”. 

Onlangs is een film gemaakt over het werk van Marijke Dijkstra: “De kleur van rouw is niet zwart”. De film is een combinatie van muziek, beeld en tekst. 
Marijke Dijkstra werkt al jaren als kunstenares en ze heeft een lesbevoegdheid. Sinds 2005 is ze lid van het huidige Platform Deventer Kunstenaars. Ze heeft regelmatig een expositie gehad in o.a. de Lebuinuskerk en de Bergkerk.